U četvrtak, 26. svibnja 2022. u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” povodom sedme obljetnice izlaska enciklike pape Franje „Laudato si’. O brizi za zajednički dom“ i obilježavanja Laudato si’ Tjednaodržan je Okrugli stol  „Osluškivati i putovati zajedno“. Okrugli stol održan je u organziciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“.

Na okruglom stolu sudjelovalo je šest sudionika koji su govorili o važnosti enciklike Laudato si’ te o svojim iskustvima na završenom Programu cjeloživotnog učenja „Laudato si’! Dijalogom do cjelovite ekologije“  kojeg su organizirali Hrvatsko katoličko sveučilište u suradnji sa Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije i Katedre socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na okruglom stolu u sklopu nastave iz predmeta „Socijalni nauk Crkve“ kojeg na prvoj godini preddiplomskog studija psihologije izvodi doc. dr. sc. Marijana Kompes sudjelovali su: Nenad Barić (vjeroučitelj), don Filip Pavlović (župni upravitelj u Lupoglavu), s. Ksenija Leko (provincijalka Hrvatske provincije uršulinki Rimske unije), Tihana Mojsinović (izvršna direktorica Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju” i Helena Kuharić, studentica 1 godine diplomskog studija odjel za sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Program je vodila i moderirala Magdalena Magdić, studentica prve godine diplomskoga studija komunikologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta koja je istaknula kako je papa Franjo u nedjelju 22. svibnja nakon molitve „Kraljice neba“ pozvao sve vjernike da se uključe u obilježavanje Laudato si’ tjedna. Ovaj događaj je registriran na službenoj web stranici https://laudatosiweek.org čime su se sudionici okruglog stola pridružili velikoj katoličkoj obitelji diljem svijeta koja obilježava Laudato si’ tjedan.