Od ponedjeljka 4. srpnja do petka 8. srpnja održan je Leeds International Medieval Congress u organizaciji Sveučilišta u Leeds, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Riječ je o najvećem međunarodnom kongresu medijevista na kojemu je bilo preko 2500 izlagača te je ovogodišnja tema kongresa bila posvećena pojmu granica u srednjemu vijeku.
U sklopu kongresa održana je sekcija Defining Borders and Borders that Define: Examples from Slavonia in the High and Late Middle Ages u sklopu rada projekta Topografija srednjovjekovne Zagrebačke županije (14.-16. stoljeće (IP-2020-02-8706) financiranog od Hrvatske zaklade za znanost, a u organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
U sklopu sekcije na temu Defining Medieval Estate Borders in the Contemporary Landscape: The Case Study of Ivanić in Medieval Slavonia izlagao je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kekez, voditelj projekta, kao i dr. sc. Branimir Brgles, suradnik na projektu, koji je izložio temu naslovljenu Border Continuities: Examples from 15th- and 16th-Century Zagreb County.
Treća sudionica sekcije je bila dr. sc. Marija Karbić sa Hrvatskog instituta za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, koja je izlagala na temu Aristocracy on the Political, Religious, and Confessional Border: Berislavići of Grabarje between the Kingdom of Hungary and the Ottoman Empire.
Tijekom konferencije dr. sc. Kekez i dr. sc. Brgles održali su niz sastanaka sa kolegama iz Austrije, Slovenije, Amerike i Ujedinjenog Kraljevstva sa ciljem produbljivanja dosadašnje suradnje.

Hrvatsko katoličko sveučilište