U četvrtak 21. veljače 2019. u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” održan je susret rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića i prorektora  Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa zaposlenicima Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Susret je započeo zajedničkom molitvom koju je predvodio sveučilišni kapelan vlč. Odilon Sigbo. 

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u svome obraćanju podsjetio je sve prisutne na skromne početke danas i dalje mladog i poletnog Sveučilišta.

„Vratili smo se u dvoranu ‘Blaženog Alojzija kardinala Stepinca’ da se sjetimo naših početaka i s ovog mjesta vidimo kako rastemo. Drago mi je da smo se tu okupili kako bismo ovaj susret posvetili i duhovnom rastu na kojega ne smijemo zaboraviti u potrazi za znanjem“, rekao je rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić te nastavio svoje obraćanje predstavljanjem p. Mihálya Szentmártonija, DI, profesora pastoralne psihologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Otac Mihály Szentmártoni na Hrvatskom katoličkom sveučilištu ovom je prigodom održao predavanje „Vjerovati srcem, uloga čuvstava u duhovnom životu“ u kojemu je povezao svoje psihologijsko i teologijsko obrazovanje s brojnim anegdotama iz svojega bogatog predavačkog, znanstvenog i životnog iskustva.

Radni susret nastavljen je izlaganjima dosadašnjih postignuća, trenutnog stanja i budućih aktivnosti Sveučilišta od strane prorektora za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilia Marina, prorektora za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordana Črpića, prorektora za znanost prof. dr. sc. Hrvoja Štefančića, prorektorice za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič i rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište