U petak 28. travnja 2017.i održana je 11. sjednica Studentskog zbora HKS-a.

Sjednicu je otvorio predsjednik Studentskog zbora HKS-a Marko Mikulec pozdravivši sve prisutne članove, nakon čega je predložio usvajanje dnevnog reda s osam točaka koji je jednoglasno prihvaćen kao i zapisnici prethodnih sjednica.

Na ovoj sjednici Studentski zbor je najveći dio posvetio raspravi oko donošenja izmjena i dopuna Statuta Studentskog zbora HKS-a te Poslovnika o radu Studentskog zbora. Radna grupa je  također duže vrijeme radila na izradi prijedloga Poslovnika o radu Studentskog zbora HKS-a, koji je na sjednici predstavljen i nakon nekoliko nadopuna od strane ostalih kolega jednoglasno usvojen i te poslan u daljnju proceduru. Poslovnik je dokument koji će budućim članovima Zbora sasvim sigurno omogućiti lakši rad, a Sjednice će se odvijati na temelju onoga što je propisano u njemu.

Članovi zbora su se usuglasili oko potrebe organiziranja proljetnog druženja studenata HKS-a, a o čijem će sadržaju i datumu za mišljenje zatražiti studente našeg Sveučilištađenjem ankete u skorije vrijeme. Nakon provođenja ankete pristutpi će se organizaciji događanja.

U proteklom razdoblju objavljen je i Javni poziv za Studentskog pravobranitelja HKS-a, a na sjednici je imenovan Odbor za motivacijski razgovor koji će se provesti s kandidatima, nakon kojeg će uslijediti glasovanje o novom pravobranitelju. Cilj je ovo odraditi što prije, kako studenti ne bi bili zakinuti za svog pravobranitelja na duže razdoblje.

Predsjednik Mikulec je izvijestio studente o uspostavi odnosa s Hrvatskim studentskim zborom, u čiji se rad naš Zbor želi aktivno uključiti. Zbor je dobio dopis koji sadrži popis dokumentacije koju je potrebno Hrvatskom studentskom zboru, a na čijem će se prikupljanju sada aktivno raditi.

Pod obavijestima, članovi Zbora su mogli čuti da je za zajednički odlazak u kazalište za sada prijavljeno preko 100 studenata te da će prijave trajati još nekoliko dana. Izraženo je zadovoljstvo velikim odazivom studenata. Također, članovi Zbora su dobili obavijest da svojim kolegama prenesu vijest da će moći kupiti hoodice s logom našeg Sveučilišta i to u bojama studijskih odjela i još nekim dodatnim bojama te po promotivnim cijenama, a o čemu će studenti još biti obaviješteni. Svi zainteresirani moći će se zapisati kod svog studentskog predstavnika.

Studentima je važno reći da je došlo i do nekih izmjena Pravilnika o studijima i studiranju, o kojima će ih Studentski zbor još upoznati, ali Predsjednik je istakao da su sve promjene u korist studentima te da nitko neće biti zakinut. Jedna od promjena odnosi se na produljenje vremenskog roka za podnošenje zamolbe za ponavljanjem kolokvija.

Predsjednik Studentskog zbora je istakao da će uskoro održati sastanak sa Sveučilišnim kordinatorom za program Erasmus+ doc. dr. sc. Hrvojem Kekezom. Želja je studente što bolje upoznati s mogućnosti studiranja u inozemstvu, o uvjetima koje studenti moraju zadovoljiti, ali i o prednostima što im ovaj program nudi.

Studentski zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta popziva studente na sudjelovanje na „Kampusijadi“ u organizaciji Studentskog zbora Hrvatskih studija, ali i općenito na sudjelovanje u raznim sportskim i znanstvenim skupovima kojima studenti osim što promoviraju sebe, promoviraju i naše Sveučilište.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište