U drugom kolu sveučilišne lige koje se odigralo u subotu 15. siječnja, naša sveučilišna muška futsal ekipa odigrala je izvrsnu utakmicu protiv izrazito kvalitetnog protivnika, futsal ekipe Političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Nakon tvrde i borbene igre, utakmica je završila neriješeno, 1:1. Čestitamo ekipi Političkih znanosti na dobroj partiji i želimo im sreću u daljnjem natjecanju.

Naši dečki su pokazali izrazitu koncentraciju, zajedništvo, borbenost i odličnu igru. Pogodak je postigao Niko Marić koji je tako okrunio izvrsnu igru te je zasluženo proglašen igračem utakmice.

Izvrsnu partiju pružio je i Vid Belčić koji nam je podijelio svoje dojmove o utakmici te nastavku natjecanja: “Bila je ovo  teška utakmica u koju smo ušli jako motivirani. Bilo je važno ne nasjesti na provokacije i odgovoriti na najbolji mogući način, što smo i napravili. Rezultatski smo zaslužili više no nedostajalo nam je mirnoće u završnici. Ipak, najvažnije je da smo pokazali karakter i vratili se iz rezultatskog minusa u kojem smo se našli na početku. Čestitke svima u ekipi jer smo odlično reagirali kada je bilo najvažnije i hvala svima koji su nas došli podržati. Dokazali smo sebi koliko možemo i koliko vrijedimo u prvom pravom ispitu u novoj sezoni, to nam je motiv za daljnji kvalitetan rad i samopouzdanje u nastavku natjecanja. Mislim da imamo odličnu ekipu i da smo prava klapa što se moglo vidjeti na ovoj utakmici. Primarni cilj nam je jasan, prolazak u završnu fazu natjecanja. Dobro smo otvorili sezonu s pobjedom i neriješenim rezultatom, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Nastavljamo već sljedeći vikend u kojem trebamo potvrditi dobru igru i nastaviti pozitivan niz. Neće nam biti lako, ali treniramo dobro i nakon ove utakmice imamo razloga vjerovati u sebe.”

Cijela futsal ekipa ovom prilikom zahvaljuje svim kolegama koji su nas došli podržati, posebno suigračima koji nisu bili u konkurenciji, ali su svojim prisustvom pridonijeli našem zajedništvu.

Podsjetimo, u prvom kolu, futsal ekipa je pobijedila Katoličko bogoslovni fakultet visokim rezultatom 7:0, a treće kolo se igra 21. siječnja. Našim dečkima suprotstavit će se ekipa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, s početkom u 15:30.

Konačno, ovaj vikend započinje i natjecanje studentica. U nedjelju 22. siječnja, s početkom u  14:45, naše studentice igraju protiv futsal ekipe Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Dođite i podržite naše cure i dečke, je #hkszajednosmojači!

Tekst: doc. dr. sc. Dragan Glavaš

Hrvatsko katoličko sveučilište