Na temelju Odluke Senata od 19. lipnja 2018. godine Hrvatsko katoličko sveučilište raspisalo je Natječaj za višegodišnje znanstvene projekte Hrvatskog katoličkog sveučilišta od 2019. do 2021. godine s temom OBITELJ.

Nakon Etičkog povjerenstva HKS-a koje je utvrdilo usklađenost projektnih prijedloga s odredbama Etičkog kodeksa ili drugih primjenjivih etičkih normi, Odbor za znanost izvršio je postupak vrednovanja pristiglih projektnih prijedloga i za provedbu predložio sljedeće projekte: “Analiza uzroka i karakteristika iseljavanja obitelji kao stupa društva iz Hrvatske“ predlagatelja doc. dr. sc. Tade Jurića, “Obiteljska dinamika, zdravlje i dobrobit hrvatskih obitelji” predlagateljice doc. dr. sc. Martine Knežević i “Obitelj kroz povijest – iskazi i nositelji identiteta društava središnje i sjeverozapadne Hrvatske“ predlagatelja izv. prof. dr. sc. Ivana Majnarića.

Znanstveni projekti bit će predstavljeni u četvrtak 20. prosinca 2018. u 14 sati u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“.

Hrvatsko katoličko sveučilište