Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) na osnovu izdane dopusnice po prvi puta objavljuje Natječaj za upis redovitih studenata u 1. godinu diplomskog sveučilišnog studija povijesti. Studenti će na diplomskom sveučilišnom studiju povijesti moći izabrati dva usmjerenja:

–          Stari vijek i srednji vijek, 
–          Suvremena povijest.

 Studij mogu upisati studenti koji su završili preddiplomski sveučilišni studij prema uvjetima iz Natječaja koji je objavljen na web stranici Sveučilišta i u Večernjem listu u srijedu 11. rujna 2013. godine.

Prijave za upis zaprimaju se u Studentskoj službi Hrvatskog katoličkog sveučilišta od 30. rujna do 7. listopada, a upisi se provode prema postignutim bodovima i dodatnim uvjetima na rang- listi u okviru upisne kvote. Upisna kvota iznosi ukupno 40 studenata za oba usmjerenja.

Studentima diplomskog studija se omogućuje i stjecanje nastavničkih kompetencija namijenjenih osposobljavanju i stjecanju kompetencija nastavnika za izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama.

Sve informacije o broju upisnih mjesta, uvjetima, prijavi, razredbenom postupku i samom upisu dostupne su u Studentskoj službi HKS-a i na mrežnim stranicama  www.hks2015.unicath.hr .

Cijeli tekst javnog natječaja za upis redovitih studenata u 1. godinu diplomskog sveučilišnog studija pročitajte na ovom  linku

 

Hrvatsko katoličko sveučilište