Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kao i za sve žrtve Domovinskog rata započelo je u srijedu 16. studenog 2022.

U prijepodnevnim satima u sveučilišnoj kapelici služena je sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata. Sveto misno slavlje predvodio je sveučilišni kapelan vlč. Branimir Jagodić u koncelebraciji s doc. dr. sc. Odilonom Singbom. U svojoj je propovjedi sveučilišni kapelan istaknuo tri važne odrednice povezane uz sjećanje na žrtve Domovinskog rata: bol za sve proživljeno, ljubav za Domovinu i brata čovjeka te ponos koji poziva na trajno sjećanje da se žrtve nikada ne zaborave. Nakon svete mise ispred glavnog ulaza uslijedio je program uz prigodnu molitvu i paljenje svijeća čime je odana počast svim stradalnicima. Tom prigodom studentice Odjela za komunikologiju Kristina Ruf, Ariela Matić i Karla Matković, članice Čitateljskog kluba, recitirale su pjesmu „Vukovar je živa rana“ autorice Liliane Radobuljac.

U večernjim satima u organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i Društva za promicanje hrvatske kulture i znanosti Croatica u Velikoj dvorani održana je večer posvećena Gradu Vukovaru i predstavljen znanstveno-izdavački projekt Herojski Vukovar: povijest grada i život Vukovarki i Vukovaraca tijekom 30 godina (1991.-2021.). Kao dio projekta izdane je knjiga „Herojski Vukovar“ u dva toma. U prvoj knjizi govori se o pripremi i provedbi velikosrpske oružane agresije na Hrvatsku i Vukovar 1991. godine i ogromne posljedice agresije, dok se u drugoj knjizi govori o srpskoj okupaciji Vukovara od 18. studenoga 1991. do kraja 1995., mirnoj reintegraciji u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske od 1996. do 1998., povratku prognanika u Vukovar, saniranju posljedica velikosrpske oružane agresije i obnovi grada te gospodarskom i društvenom razvoju Vukovara od 1998. do 2021. Predstavljanju su prisustvovali mnogi uglednici iz političkog, znanstvenog, društvenog života Hrvatske. Uvodnu riječ održao je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, dok su o knjizi govorili prof. dr. sc. Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, izv. prof. dr. sc. Ivica Miškulin s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dr. sc. Ana Holjevac Turković i prof. dr. sc. Ante Nazor iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i Ante Bičanić iz Društva za promicanje hrvatske kulture i znanosti Croatica.

Na sam Dan sjećanja, u petak 18. studenoga 2022.,  Uprava, profesori i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta uputili su se u Vukovar gdje su bili nazočni obilježavanju 31. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu te su nakon prigodnog programa u dvorištu Nacionale memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” prošli u koloni sjećanja do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojem su sudjelovali na svetoj misi i upalili svijeće za sve žrtve.