U ponedjeljak 25. ožujka 2019. godine povodom svetkovine Navještenja Blažene Djevice Marije obilježen je Dan Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Program obilježavanja započeo je svečanim misnim slavljem u Sveučilišnoj kapeli Hrvatskog katoličkog sveučilišta koje je predvodio don Anton Šuljić, pomoćnik direktora Kršćanske sadašnjosti, u koncelebraciji s pročelnikom Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem, doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom, mons. Fabijanom Svalinom, ravnateljem Hrvatske katoličke mreže i sveučilišnim kapelanom vlč. Odilonom Singbom.

Drugi dio prigodnog programa obilježavanja Dana odjela za komunikologiju nastavljen je u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Studenti komunikologije Marc Sokolec i Antonio Nikolić vodili su publiku kroz program koji su u cijelosti pripremili sami studenti.

Na početku programa okupljenima se u ime rektora profesora Tanjića obratio prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordan Črpić. Čestitajući Dan Odjela za komunikologiju studentima i nastavnicima, u svom se govoru prorektor Črpić osvrnuo na vrijeme i svijet unutar kojeg živimo i istaknuo da „postmoderni građani postaju zabavljači/predstavljači vlastitih života. Za razliku od modernističke metafore ‘ogledala’, postmoderna metafora ‘zaslona’ nema ‘drugu stranu’, nema dubine, postoji tek površina i stalno sučeljavanje na površini.“ U svijetu u kojem slabe odnosi i osjećaji u području društvenog djelovanja postavlja se pitanje  kako u tom takvom svijetu i tom takvom svijetu nešto reći. „Što i kako, pitanje je svih pitanja, ali zato ste tu vi komunikolozi da na nj odgovorite.“- završio je svoj govor prorektor Črpić.

Okupljenima se potom obratio pročelnik Odjela izv. prof. dr. sc. Jerko Valković koji je u svom govoru o Odjelu rekao: „Lijepo je biti mlad zbog različitosti perspektiva koje se pred mladom osobom i mladom institucijom otvaraju: lijepo je biti mlad zbog snage i zbog poleta kojega mladost nosi; lijepo je biti mlad i zbog zanosnog pogleda kojega ne sputavaju raznorazne zapreke; lijepo je biti mlad jer mnogi mladi vjeruju u ideale na kojima se oni koji su možda umorni, zbog otežala koraka, više ne nadahnjuju. S druge strane, biti mlad a iskustvo nas tome uči, znači biti spreman prihvaćati ograničenost vlastitoga iskustva, znači biti spreman na učenje od drugih koji su već neke puteve – s većim ili manjih uspjehom – prije prošli.“ Odjel za komunikologiju broji 167 studenata na preddiplomskom i diplomskom studiju, zaposleno je 12 nastavnika, a u proteklog akademskog godini bilo je 15 vanjskih suradnika. Pročelnik Valković je izvijestio o aktivnostima odjela (sudjelovanja na konferencijama, seminarima, izlaganja na skupovima, izdanja knjiga i slično) te zahvalio svima na Odjelu na njihovom predanom radu i zalaganju.

Ovom prigodom po prvi put predana su priznanja najboljim studentima. Tako su za najbolji akademski uspjeh ostvaren u akademskoj godini 2017./2018. priznanja primili Veronika Novoselac, Marija Tomas i Mato Papac, dok su za izniman izvannastavni angažman u cilju promicanja Odjela i struke ostvaren u akademskoj godini 2017./2018. priznanja dobili Matea Vidulić, Paula Marija Stier, Zrinka Planinčić, Karla Babić, Karlo Curiš, Sara Drobec, Ivan Garašić, Mia Grill i Tena Pavičić.

Uslijedio je studentski dio programa koji je izmamio mnoge osmjehe i iskrene aplauze.

Studentice treće godine preddiplomskog studija Bernarda Anja BudenPetra Matić i Zrinka Planinčić prikazale su „Minutu medijske stvarnosti“, a potom su studentice prve godine preddiplomskog studija Dora Badurina, Magdalena Guzić, Magdalena Magdić, Lucija Pranjić, Lucina Tunjić i Andrea Vučica interpretirale ovogodišnju Papinu poruku za Dan sredstava društvene komunikacije.

Studenti druge godine preddiplomskog studija Magdalena Bilkić, Ana Hren, Ana Krištić, Lucija Požgaj i Luka Tolić prikazali su film “A šta’š” koji su izradili u zimskom semestru u okviru vježbi iz Televizijske produkcije.

Zrinka Planinčić s treće godine preddiplomskog studija predstavila je i intervjuirala Rebeku Čuljak, Marina Pavelića i Domagoja Puljizovića. Razgovarali su o njihovom filmskom stvaralaštvu, budućim planovima, ali i nedavnim projektima. Rebeka je prošlog ljeta sudjelovala i izradila film o pravima žena na International Youth Media Summitu u Australiji, dok su njezini muški kolege nedavno predstavili svoju novu seriju “SkyHopper”.

Studenti prve godine diplomskog studija predstavili su dramski prikaz Potjere. U njihovom su kvizu sudjelovale društvene mreže: YouTube – Nika Starčević, Twitter – Lovro Ivković, Instagram – Ilijana Knežević i Facebook – Bernarda Krizmanić. Tarika Filipovića zamijenila je Snježana Lovrić, a u ulozi lovca našlo se Jaje s Instagrama čiji je glasnogovornica bila Ira Ornik.

Za glazbeni dio programa bila je zadužena Vokalna skupina Odjela za komunikologiju A Clapella. Pod ravnanjem voditeljice Nike Starčević pjevači su odali počast Oliveru Dragojeviću pa otpjevali “Vjeruj u ljubav” i “Nadalinu” s izmijenjenim tekstom o Jajetu s Instagrama i pripremi Dana Odjela.