Ovogodišnji program obilježavanja Tjedna psihologije na HKS-u odvijao se u dva dijela. Prvi dio programa pod nazivom „HKS u tjednu psihologije: studenti i nastavnici zajedno“ održao se u petak 21. veljače 2020. u periodu od 11 do 15 sati, dok se drugi dio programa pod nazivom „Noć psihologije“ održao u ponedjeljak 24. veljače 2020. od 17 do 20 sati.

U petak su studenti i nastavnici Odjela za psihologiju pripremili radionice i predavanja na različite teme iz psihologije. Doc. dr. sc.  Marina Merkaš zajedno sa studenticama Sarom Jelovčić i Valentinom Martinović održala je predavanje „Digitalna tehnologija u obitelji – kako istraživati i pametno koristiti“ u sklopu kojeg je predstavila i uspostavni istraživački projekt „Digitalna tehnologija u obitelji: obrasci ponašanja i učinci na razvoj djece“ odobren za financiranje od strane Hrvatske zaklade za znanost, a čiji je ona voditeljica. Studentica Ana Pandžić je u suradnji s dr. sc. Draganom Glavašem održala radionicu na temu „Ciljevi – put do navike“, dok je studentica Dora Kalaus zajedno s izv. prof. dr. sc. Tihanom Brkljačić održala predavanje pod nazivom „Dvosmislenost uloga u timskom sportu“.

Za kraj su studentice Marta Dürrigl i Lucija Kolić pod mentorstvom asistentice Maje Anđelinović održale predavanje na temu „Što god ti kažeš ljubavi“ – samostišavanje u vezi“.

U ponedjeljak se u organizaciji Kluba studenata psihologije Hexis održala prva „Noć psihologije“, događanje kojim se Klub po prvi puta uključio u obilježavanje tjedna psihologije. Tijekom bogatog trosatnog programa studenti su posjetitelje upoznali s poznatim psiholozima, poznatim eksperimentima u psihologiji te mitovima i istinama o psihologiji. Događanje su posjetili učenici srednjih škola zajedno sa svojim nastavnici, studenti te ostali zainteresirani posjetitelji.

Zahvalili bismo se svima koji su nam se priključili u obilježavanju 13. tjedna psihologije na HKS-u u. Naš Odjel za psihologiju će se do sljedećeg tjedna psihologije potruditi ponovno pripremiti bogat i raznovrstan program kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe te već sada pozivamo da nam se pridružite!

Do sljedećeg tjedna psihologije,

Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta