Ovaj tjedan obilježit ćemo Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U četvrtak 29. svibnja otvorit ćemo u 18:30 sati izložbu fotografija naših studenata koji su sudjelovali u fotonatječaju LUX VERA. Izabrano je najboljih 20 fotografija koje će posjetitelji izložbe moći razgledati. Tom prigodom uručit ćemo i nagrade pobjednicima natječaja. Na natječaj se prijavilo 37 studenata s 93 fotografije. Sponzor uređenja izložbenog prostora i nagrada studentima je Župa Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta, Kanada.

U 19:00 podjela je nagrada za uspjeh i izvrsnost najboljim studentima Sveučilišta, nakon koje slijedi predstavljanje knjige  Slobodna nedjelja: kultura u nestajanju? koju su uredili prof. dr. sc. Gordan Črpić i fra Mijo Džolan, a u njoj su objavljeni radovi naših mladih istraživača asistenata s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Stjepan Baloban, prof. dr. sc. Krunoslav Nikodem, Krešimir Sever i Petar Lovrić.

U petak, 30. svibnja  u Sveučilišnoj kapeli u 9 sati euharistijsko slavlje predvodi prvi rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. 

Blagoslov Laboratorija za psihologijska istraživanja je u 10.30 sati. Pokrovitelji laboratorija su Zagrebačka nadbiskupija, Privredna banka Zagreb d.d., Župa hrvatskih mučenika iz Mississauge, Kanada, Tim Kabel d.o.o i Nada Bernic u spomen kćeri Atalie Bernic.  

Akademski čin počinje u 11 sati. Nakon uvodne molitve, pozdravnu riječ uputit će veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić, kao i drugi visoki uzvanici. Lectio magistralis s temom „Katolička sveučilišta u svijetu danas” održat će pročelnik Kongregacije za katolički odgoj kardinal Zenon Grocholewski.
Svečanost će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur.
U glazbenom dijelu programa sudjeluje zbor studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod ravnanjem dr. sc. Krunoslava Novaka.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište