Pročelnica Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta doc. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk prisustvovala je svečanom obilježavanju dvadesete obljetnice djelovanja Društva psihologa Virovitičko-podravske županije, koje je proslavljeno tijekom otvaranja 12. tjedna psihologije u srijedu 20. veljače u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice.

Skup su pozdravili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, županijska pročelnica Odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šeparac, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj i Jasna Per Kožnjak, predsjednica Društva psihologa Virovitičko-podravske županije.

Pročelnica Odjela za psihologiju održala je pozvano predavanje u kojem je predstavila ustroj i rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta s naglaskom na interdisciplinarnosti i međusveučilišnoj suradnji, predstavila preddiplomske, diplomske i doktorske studije povijesti i sociologije, studije komunikologije i sestrinstva te prisutne detaljnije upoznala sa studijem psihologije i njegovim specifičnostima u odnosu na ostale studije psihologije u Hrvatskoj. Posebno je naglasila da je, osim obrazovanja te poticanja znanstvenog i istraživačkog rada, izuzetno važna odgojna komponenta (u smislu odgoja cjelovite osobe koja će u svojem životu usvojiti općeljudske vrijednosti kao što su poštovanje, zajedništvo, empatija i tolerancija, uvažavanje svih naših sličnosti i različitosti) te okrenutost prema zajednici kroz različite projekte i volontiranja.

Prikazala je studentski život na Hrvatskom katoličkom sveučilištu preko niza izvan nastavnih aktivnosti, studenata mentora koji pomažu studentima prve godine preddiplomskih studija kao i voditelja godišta koji prate rad studenata tijekom svih godina studija, sve do rada Savjetovališta za studente te niza radionica, istraživanja i projekata u kojima aktivno sudjeluju studenti i nastavnici zajedno.

Nakon predavanja susret se nastavio u obliku psihodomjenka, tijekom kojeg su zainteresirani mogli dobiti detaljnije informacije o radu psihologa u različitim područjima primijenjene psihologije te ugodnom druženju tijekom domjenka.

 
Hrvatsko katoličko sveučilište