Hrvatski  institut za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje iz Slavonskog broda raspisao je i ove godine Natječaj  za „Nagradu za najbolji rad mladih povjesničara iz povijesti Slavonije, Srijema i Baranje”.

Hrvatsko katoličko sveučilište u 2014. godini na ovom je natječaju imalo naše dvije predstavnice s Odjela za povijest studentice Nikolinu Vuković, koja je osvojila prvu nagradu s radom  Ukradeni grad – o progonstvu Iloka i Iločana, i Mariju Rotim, koja je osvojila treću nagradu za rad Rad Centra usmjerenog obrazovanja “Braće Ribar” iz Đakova u 1980-ima.

 

Potičemo vas da se svakako odazovete pozivu i sudjelujete u natječaju, a rad na projektu zasigurno će doprinijeti vašem budućem znanstvenom radu. 

 

HIPSB_Vizitka_1_Page_1

Nekoliko informacija vezanih za Natječaj: 

Svi radovi moraju se, u cijelosti ili tematskim težištem, odnositi na povijest Slavonije, Srijema ili Baranje.

Radovi opsega između 10 i 40 kartica šalju se, u elektroničkom i otisnutom obliku, na adresu Podružnice, gdje se zaprimaju do 1. lipnja 2015.

U obzir dolaze radovi autora koji u 2015. navršavaju 26 godina ili manje.

Uz radove autori trebaju navesti: ime i prezime, datum rođenja, podatke za kontakt.

Natječaj  za „Nagradu za najbolji rad mladih povjesničara iz povijesti Slavonije, Srijema i Baranje” otvoren do 1. lipnja 2015.

Nagrade za prvo, drugo i treće mjesto dodjeljuju se u rujnu 2015.

Zainteresirane za sudjelovanje na Natječaju molimo da se o Nagradi i propozicijama detaljnije informiraju na mrežnim stranicama http://hipsb.hr.

Kontakt: 

HRVATSKI INSTITUT ZA POVIJEST
PODRUŽNICA ZA POVIJEST SLAVONIJE, SRIJEMA I BARANJE

A. Starčevića 8, 35 000 Slavonski Brod
Tel. 035 447 243; e-mail: info@hipsb.hr

 

Hrvatsko katoličko sveučilište