Nastavnici Sveučilišnog odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta od 9. do 11. studenog 2023. sudjelovali su u 10. Kongresu Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara nazvanim “Promjene i izazovi u sestrinskoj kardiološkoj praksi” održanom u Makarskoj. Naš doc. dr. sc. Ivica Matić ujedno je bio i jedan od predsjednika kongresa, a sam kongres okupio je brojne domaće i inozemne stručnjake kardiološke zdravstvene njege.

Naši nastavnici u programu kongresa sudjelovali su kroz radionice i predavanja – tako su doc. dr. sc. Ivica Matić i Marin Čargo, mag. med. techn. vodili radionice “Pronalaženje odgovora na istraživačka pitanja putem pretraživanja znanstvene literature” te “Pisanje i objavljivanje znanstvenog rada: Smjernice i savjeti” usmjerene na unapređenje vještina u istraživanju i akademskom pisanju, ključnim za razvoj kardiološkog sestrinstva.

Viša predavačica Vesna Mijoč, mag. med. techn. održala je prezentaciju “Obilježavanje Svjetskog dana srca na HKS organizacijom radionice o snimanju EKG-a i osnovnoj interpretaciji srčanih ritmova” u ime autora izv. prof. dr. sc. Marte Čivljak, Marina Čarge, mag. med. techn. i doc. dr. sc. Ivice Matića. Prezentacija je bila usmjerena na razmjenu znanja i praktičnih vještina iz vitalnog područja kardiološke dijagnostike.

Zahvaljujemo svim sudionicima, predavačima i organizatorima koji su pridonijeli uspjehu ovog važnog događaja, nastavljamo s radom na unapređenju kardiološkog sestrinstva i veselimo se budućim susretima!

Hrvatsko katoličko sveučilište