U sklopu međunarodne konferencije Communication and Media Days Split koju je od 6. do 8. lipnja 2024. organizirao studij Komunikacija i mediji Sveučilišta u Splitu i Zaklada Hanns Seidel sudjelovala je i naša dr. sc. Leali Osmančević te studentice treće godine prijediplomskog studija komunikologije Marija Golub i Sara Maurus. Prvoga dana konferencije naše su predstavnice sudjelovale na predavanju „Digital Literacies for a Post-Truth Society“ glavnoga govornika profesora Alexa Grecha sa Sveučilišta na Malti.

Studentice su 7. lipnja sudjelovale na radionici EU VS. DISINFO: Regulating Big Tech Ahead of #EE2024 koju su vodile Andrea Čović Vidović i Carmen Gruber iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Radionica je obuhvatila teme dezinformacija osobito u kontekstu izbora za Europski parlament kao i interaktivne vježbe analize sadržaja na društvenim mrežama.

Posljednjega dana konferencije, dr. sc. Leali Osmančević je u sklopu tematskoga panela posvećenog medijskim reprezentacijama predstavila i svoje istraživanje na temu „Children Beyond Borders: Understanding Visual Portrayal of Ukrainian Children in Croatian Media“.

Konferencija je okupila brojne profesore, studente i medijske djelatnike s hrvatskih i europskih sveučilišta i zemalja te kroz tri dana organizirala nekoliko tematskih panela, studentskih radionica i predavanja.

Hrvatsko katoličko sveučilište