I naši studenti sudjelovali su u susretu mladih iz cijele Hrvatske u Gospiću pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“ (Prop 11, 9)!

U subotu 4. svibnja 2024. studenti su se u pratnji sveučilišnog kapelana vlč. Branimira Jagodića uputili u Gospić kako bi bili dijelom 12. susreta hrvatske katoličke mladeži. Prije dolaska u Gospić ugostila ih je Župa Generalski stol. Župnik vlč. Mario Kralj proveo ih je župnom crkvom Sv. Antuna Padovanskog te im je govorio o povijesti svoje župe. Nakon okrijepe i druženja s mladima koji su pristigli iz drugih župa, studenti su svoj put nastavili prema Gospiću. Tamo su s desetak tisuća mladih bili dio procesije koja je vodila do stadiona Balinovac. Prije svete mise, imali su priliku za ispovijed, a molila se i Gospina krunica.

Svetu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić, a mladima je svoju poruku poslao i Sveti Otac. Na početku slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pročitao je poruku pape Franje koju je uputio okupljenim mladima. Između ostaloga, Sveti Otac osvrnuo se na geslo ovogodišnjeg susreta te poručio: „Ovogodišnja predložena tema koja vam je dana na razmatranje ‘Raduj se za svoje mladosti’ (Prop 11, 9), ujedno je i poziv da se vrijeme mladosti doživljava kao Božji dar, iskazujući zanos i darežljivost koji su vlastiti mladenačkoj dobi. Dragi prijatelji, samo hodajući s Isusom može se steći radost, ona istinska radost! Ne bojte se povjeriti Njemu, jer je On ‘zaglavni kamen’ na kojemu je moguće čvrsto utemeljiti zdanje vlastitog bića“. Propovijedao je predsjednik Odbora HBK-a za mlade šibenski biskup Tomislav Rogić. Nakon svete mise, mladi su uživali u prigodnom programu i koncertu Božje pobjede na gospićkom trgu. Sudjelovanje naših studenata na ovom susretu pokazuje njihovu predanost vjerskim vrijednostima i zajednici te ističe važnost aktivnog angažmana mladih u Crkvi i društvu.

Hrvatsko katoličko sveučilište