U ponedjeljak 5. listopada 2015. na Hrvatskom katoličkom sveučilište započet će VI. akademska godina. Cilj prvog akademskog dana je zaželjeti dobrodošlicu novim studentima i upoznati ih s obvezama i aktivnostima na Sveučilištu, a studente viših godina podsjetiti na njihove obaveze u novoj akademskoj godini.        

Program će započeti u 10 sati zajedničkom svetom misom i zazivom Duha Svetoga u crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Misno slavlje predvodit će u koncelebraciji sa svećenicima pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Nakon euharistijskog slavlja uslijedit će zajedničko fotografiranje.

Ostatak programa odvijat će se u prostoru Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Studenti prvih godina imat će predstavljanje svojih odjela u 11:30 sati do 12:15 sati kao i upoznavanje s pročelnicima Odjela, nastavnicima koji su njihovi voditelji godišta i studentima mentorima. Naime, Sveučilište ima praksu da studentima prve godine u njihovom snalaženju, savjetima u učenju pomognu kolege sa viših godina i na taj način im postanu mentori za bilo kakve upite oko literature i drugih studentskih briga.

Nakon predstavljanja studenti će se zajedno sa svojim mentorima obići Sveučilište, te na promotivnim štandovima upoznati se sa izvannastavnim aktivnostima koje se nude na Sveučilištu. Tako će ove godine svoj promotivni štand imati Studentski zbor, studentski pravobranitelj, volonteri, fotografski tečaj, pastoral, nogometna momčad i od ove godine ženska odbojka u čiji su tim sve studentice dobrodošle. Studenti prve godine, nakon što se upoznaju sa svim prostorima na Sveučilištu i dobiju najvažnije informacije, pozvani su da ostanu na prigodnom druženju sa starijim kolegama i kolegicama. Program dobrodošlice za studente viših godina je nešto drugačiji i  započinje u 12:45  i trajat će do 13:30 sati gdje će studenti dobiti svoje rasporede i posljednje upute za novu akademsku godinu.

Nastava će započeti u utorak, 6. listopada prema rasporedu.

Svima želimo uspješnu novu akademsku godinu 2015. / 2016.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište