Nadbiskup Gorizie mons. Carlo Roberto Maria Redaelli sa svećenicima svoje nadbiskupije posjetio je u utorak 6. rujna 2016. godine Hrvatsko katoličko sveučilište. Dočekali su ih prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilio Marin i dr. sc. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju.

Nakon kratkog pozdrava u ime rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića i u ime naše akademske zajednice prof. dr. sc. Marin započeo je prezentaciju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, predstavivši osnutak i povijest našeg Sveučilišta. U nastavku je dr. sc. Krunoslav Novak predstavio naše Odjele, pastoral i aktivnosti naših studenata i cijele akademske zajednice na Sveučilištu.

Nakon prezentacije i odgovora na pitanja naših gostiju koje je zanimao razvoj našeg Sveučilišta, nadbiskup Redaelli je zahvalio na srdačnom prijemu  te je rekao da je Hrvatsko katoličko sveučilište hrabar i hvalevrijedan projekt.

Gosti su se zajedno s prorektorom Marinom i doktorom Novakom uputili u našu Sveučilišnu kapelu gdje su se zajedno pomolili i zapjevali zaziv Duhu Svetomu. Nadbiskup Redaelli je zazvao Božji blagoslov na naše Sveučilište i sve nazočne.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište