Hrvatsko društvo za ultrazvuk u ginekologiji i perinatologiji pri Hrvatskom liječničkom zboru i Medicinski fakultet Hrvatskog katoličkog sveučilišta organizirali su znanstveni simpozij „Kontraverze u ginekologiji i porodništvu“ koji se održao u subotu 4. lipnja 2022. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Namjera organizatora bila je na simpoziju problematizirati nove spoznaje, ali i kontroverzne teme iz područja ginekologije i porodništva. Kako bi se poticalo kritičko mišljenje i isprovocirala plodonosna diskusija, znanstveni simpozij održan je u maniri talk showa u kojem su stručnjaci iz istog područja govorili o istoj temi s različitog stajališta. Program simpozija dostupan je na poveznici.

 

Na znanstvenom simpoziju sudjelovali su renomirani znanstvenici i stručnjaci iz područja ginekologije, porodništva i farmakologije. S Hrvatskog katoličkog sveučilišta doprinos simpoziju dali su prof. prim. dr. sc. Dubravko Habek, izv. prof. dr. sc. Ana Tikvica Luetić, dr. med. te izv. prof. prim. dr. sc. Ingrid Marton, dr. med. koja je ujedno bila glavna organizatorica, predsjednica Programskog i Organizacijskog odbora te moderatorica simpozija. Simpoziju je u svojstvu slušača prisustvovalo pedeset specijalista i specijalizanata iz područja ginekologije i porodništva.

Podršku svojim profesorima dali su i naši studenti Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su sa zanimanjem pratili predavanja i raspravu svojih budućih kolega.