Slovenski istraživački institut iz Trsta (Istituto sloveno di ricerche, Trieste) dodijelio je našem prvom doktoru znanosti Metodu Šuligoju, izvanrednom profesoru na Katedri za menadžment u turizmu na Fakultetu za turizam Sveučilišta Primorska, nagradu za njegovu doktorsku disertaciju koju je u travnju 2021. obranio na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

U ime naše akademske zajednice čestitamo dr. sc. Metodu Šuligoju na sjajnom postignuću i želimo puno uspjeha u njegovoj znanstvenoj karijeri i životu.

Podsjetimo:

U petak, 16. travnja 2021. Metod Šuligoj obranio je doktorski  rad pod nazivom „Damnatio Memoriae: lstrian Memories in Dark Tourism Context“ (Damnatio memoriae: istarska sjećanja u kontekstu mračnog turizma) i time stekao akademski naziv doktora znanosti, znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje sociologija, znanstvena grana posebne sociologije. Mentor na doktorskom radu bio je prof. dr. sc. Gordan Črpić, a komentorica izv. prof. dr. sc. Jasna Ćurković Nimac.

Doktoru Šuligoju ovo je druga doktorska disertacija jer je 2009. uspješno je obranio doktorski rad pod nazivom: „Utjecaj standarda na kvalitetu i uspješnost u hotelijerstvu“.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu trenutno se izvode poslijediplomski sveučilišni studiji Povijest i Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu.

Više informacija na poveznici.

Hrvatsko katoličko sveučilište