Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu u četvrtak, 16. srpnja, u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ održana je prva obrana diplomskoga rada na Odjelu za komunikologiju.

Studentica druge godine diplomskoga studija komunikologije Matea Vidulić uspješno je obranila diplomski rad pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Jasne Ćurković Nimac na temu „Komunikacija arhitekturom“ te postala prva magistra komunikologije na Odjelu za komunikologiju HKS-a.

Obrana diplomskoga rada održala se pred Povjerenstvom za ocjenu i obranu diplomskoga rada koje su činili predsjednik doc. dr. sc. Krunoslav Novak,  član doc. dr. sc. Anto Mikić te zamjenska članica dr. sc. Matilda Kolić Stanić, koja je zbog opravdanih razloga zamijenila mentoricu Ćurković Nimac.

Na obrani diplomskoga rada prisutni su bili i rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić, prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordan Črpić, pročelnik Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Jerko Valković, sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo, profesori sa Sveučilišta, kolege, obitelj i prijatelji.

Zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju doc. dr. sc. Krunoslav Novak istaknuo je kako je obrana prvoga diplomskog rada na Odjelu za komunikologiju poseban događaj i za Odjel, ali i za cijelo Sveučilište.

„Ovom smo obranom po prvi put zaključili ciklus studiranja na diplomskoj razini na Odjelu za komunikologiju te je stoga i sam događaj bio poseban. Nadali smo se da će prva obrana diplomskoga rada na našem Odjelu biti posebna i zahvaljujući dobrom radu studentice Vidulić i njezine mentorice Ćurković Nimac, dobili smo jedan izvrstan diplomski rad. Ovo je bio zaista svečani trenutak za sve nas“, rekao je doc. dr. Novak.

„Jako sam sretna i ponosna zbog činjenice da sam uspjela napisati diplomski rad u ovom izazovnom vremenu pandemije i potresa u Zagrebu. Jako sam zahvalna svojoj mentorici prof. Ćurković Nimac, koja je bila izvrsna mentorica i velika podrška. Velika mi je motivacija bila obraniti diplomski rad kako bih imala slobodno ljeto i veselim se svemu što me čeka“, rekla je prva magistra komunikologije Matea Vidulić.

 

Obrana diplomskoga rada održala se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i uz prilagodbu novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom.

 

 

 

Vijest i foto: Hana Kilijan

Hrvatsko katoličko sveučilište