U zajedničkoj organizaciji Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta po prvi puta će se, od 4. do 15. srpnja 2016. godine u Zagrebu, provoditi program Ljetne škole hrvatskoga jezika, povijesti i kulture. Ljetna škola namijenjena je tebi, mladoj/m Hrvatici/u diljem svijeta koji imaš od 18 do 35 godina. Ako želiš unaprijediti znanje hrvatskoga jezika, bolje upoznati povijesnu i kulturnu baštinu svojih predaka, duhovno se obogatiti te uspostaviti nova poznanstva i prijateljstva Ljetna škola je pravi izbor za tebe!

Svakodnevni radni dio programa Ljetne škole odvijat će se u u dva dijela: od 9.00 do 13.00 sati te od 15.00 do 19.00 sati. Škola će se provoditi interaktivnom nastavom uz dva jednodnevna duhovno-studijska putovanja: otoku Krku i Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke s Lepoglavom i Belcom (u Hrvatskom zagorju).
Kroz program Ljetne škole moći ćeš, između ostaloga, kroz svakodnevne jezične i govorne vježbe bolje ovladati hrvatskim jezikom, upoznati neka književna djela, upoznati najstarije hrvatsko pismo glagoljicu kao i najvažnije događaje iz hrvatske prošlosti. Uz konkretno upoznavanje kulturnih sadržaja grada Zagreba kao i suvremenih zbivanja moći ćeš saznati i više o hrvatskoj vjerskoj i kulturnoj baštini.

Odvaži se za sebe izabrati nešto dobro! Radosno te očekujemo!

Participacija za sudjelovanje u Školi iznosi 265 eura. Uz prijavu, koja je moguća do 10. lipnja 2016., potrebno je uplatiti akontaciju od 100 eura, koja se u slučaju otkazivanja do 10. lipnja vraća uplatitelju, a poslije toga nije moguć povrat akontacije.

Nudimo i preporučamo mogućnost smještaja u komfornim sobama u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, koji se nalazi uz samu zagrebačku prvostolnicu i u kojemu će se odvijati nastava. Smještaj po osobi u dvokrevetnoj sobi za 12 noćenja stoji 240 eura (20 eura po danu), a doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 84 eura.

Također nudimo i preporučamo prehranu u sklopu Škole. Doručak se može rezervirati po cijeni od ukupno 40 eura za deset doručaka (4 eura po danu), a ručak po cijeni od 110 eura za deset ručaka (11 eura po danu). Prehrana tijekom dvije ekskurzije osigurana je za sve.

Pratite nas na FB Ljetne škole

 

Hrvatsko katoličko sveučilište