23489Biskup američke biskupije Spokane Blase J. Cupich i odgovorni ravnatelj za skrb i pomoć Crkvama u Središnjoj i Istočnoj Europi pri Biskupskoj konferenciji Sjedinjenih Američkih Država dr. Declana S. Murphy posjetili su u četvrtak 11. listopada 2012. godine Hrvatsko katoličko sveučilište. Tom prigodom susreli su se s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem i njegovim najbližim suradnicima.

U razgovoru s biskupom Cupichem rektor Tanjić je predstavio ukratko djelovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta te u ime Sveučilišta zahvalio gostima iz Amerike na dosadašnjoj pomoći Biskupske konferencije SAD-a  koja se očitovala u novčanim sredstvima utrošenima za uređenje knjižnice, nabavljanje informatičke opreme i stipendiranje doktoranata.

Biskup Cupich i dr. Murphy bili su zadovoljni viđenim i  u ime Biskupske konfrencije SAD-a izrazili spremnost za daljnju potporu novim projektima HKS-a posebice vezanim uz stipendiranje studenata i nastavnika.

Gosti iz Amerike su osobiti interes pokazali za povijest nastanka i budući razvoj Sveučilišta ističući važnost projekata Sveučilišta za Crkvu i Hrvatsku. Susreli su se s asistentima koji su dobili stipendiju za svoj doktorski studij kao i s ostalim asistentima sa Sveučilišta te ih ohrabrili u njihovom znanstvenom radu. Delegacija je na kraju svog posjeta obišla kampus Sveučilišta.

Preuzeto sa: http://www.laudato.hr/Vijesti/Hrvatska/Delegacija-Biskupske-konferencije-SAD-a-posjetila.aspx

 

Hrvatsko katoličko sveučilište