OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volonterska skupina HKS-a organizirat će tijekom korizme tri akcije. Pozivamo vas da se pridružite, sudjelujete svojim prilozima i poduprete ove sjajne akcije pod imenom
Kruh svoj s gladnim dijeli“.

Korizmene akcije započinju u ponedjeljak 23. veljače 2015. i traju do ponedjeljka 30. ožujka 2015.

Prva akcija odnosit će se na prikupljanje novca za financiranje obroka djeci u školi koja je zapravo podrška akciji „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“. Kutijica za skupljanje novca nalazi se u Studentskoj službi. Novac skupljen tijekom akcije uplatit će se na žiro-račun Portala dobrote otvoren u tu svrhu.

Drugi dio akcije odnosit će se na prikupljanje hrane za Pučku kuhinju koja djeluje pri samostanu Sv. Franje u Zagrebu na Kaptolu. Kutija za prikupljanje hrane stajat će u predavaonici 10 u prizemlju. Prikupljenu hranu predat ćemo u Pučku kuhinju. Željeli bismo da studenti, sveučilišni nastavnici i djelatnici HKS-a upoznaju rad Pučke kuhinje. Naime, svaki dan u Pučku kuhinju može doći jedna do dvije osobe u vrijeme raspodjele hrane u 15:15 sati te tamo vidjeti stvarnost podjele hrane beskućnicima. Želite li ići u Pučku kuhinju, kontaktirajte voditeljicu Volonterske skupine Valentinu Kanić i ona će vas najaviti stalnim volonterima u Pučkoj kuhinji.

Ususret trećoj korizmenoj nedjelji (8. ožujka 2015.), nedjelja solidarnosti,  predviđa se posjet Caritasovom domu za nezbrinutu djecu u Vugrovcu. Svi zainteresirani studenti, sveučilišni nastavnici i djelatnici mogu se priključiti našim volonterima.

Za sve informacije u svezi korizmenih akcija kontaktirajte voditeljicu Volonterske skupine HKS-a Valentinu Kanić na e-mail: valentina.kanic@unicath.hr

Uključivanjem u ove korizmene akcije ostvarimo poziv na tjelesno djelo milosrđa Gladna nahraniti. Neka ovaj izraz solidarnosti s potrebitima bude čin korizmene zauzetosti za dobro.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište