duh

U Godini milosrđa pozvani smo svi iskusiti Božju ljubav, kao i drugima pomoći da osjete Božju milost. Naša zajednica Hrvatskog katoličkog sveučilišta može to zajedničkim djelovanjem omogućiti jednome djetetu ili mladoj osobi s teškoćama u razvoju. Potrebno je samo da svatko od nas izdvoji 10 kn i jednoj osobi omogući jednotjedno hodočašće u Lourdes koje se održava u prvom tjednu poslije Uskrsa.  

Na hodočašće ih vodi Dječja udruga hrabrost, DUH, a radi se o međunarodnom hodočašću na kojem se okupi  i do 5000 djece. Takvi susreti im daju veliku snagu.Mladi koji sudjeluju iz Hrvatske su iz različitih domova, tako da se Udruga trudi dati svakom djetetu priliku da ode na jedno ovakvo putovanje. Uz mlade idu i volonteri, medicinska sestra i svećenik. Cijena aranžmana za jedno dijete ili osobu s teškoćama je 5000 kuna što naša akademska zajednica, ako se svi uključimo doprinosom od 10 kuna može postići. Novac možete donirati u kutijicu koja se nalazi u Studentskoj službi.

Također, ako netko želi, jako je poželjan kao volonter. Volonteri plaćaju pola iznosa, a osiguran im je smještaj i hrana. Ako bi netko i sam želio poći kao volonter, neka nam se brzo javi, jer pripreme su već u tijeku.

 


Uz ovu, imamo i još jednu akciju početkom ljetnog semestra – prikupljat ćemo odjeću za obitelji i mlade koji je nemaju dovoljno ili ne mogu često obnoviti svoje ormare. Detalji će biti objavljeni ususret tome tjednu, a do tada, spremajte i odlažite nepotrebnu odjeću. Time ćemo razveseliti one koji se tome ni ne nadaju.


 

Pozivamo vas sve da se uključite i budete milosrdni kao što je milosrdan naš Otac na nebesima (Lk 6, 36) i da doprinosom učinimo radost makar jednome od svoje najmanje braće.

 

Volonterska skupina HKS-a

 

Hrvatsko katoličko sveučilište