Pepelnica 2015.

Pepelnicom ili Čistom srijedom započinje razdoblje korizme.
Na Pepelnicu je značajan obred pepeljenja koji se obavlja za vrijeme mise nakon evanđelja, te u toj misi zamjenjuje pokajnički čin.
Pozivamo vas da u srijedu 1. ožujka  svetom misom u 8 sati u našoj Sveučilišnoj kapeli započnemo zajednički hod prema Uskrsu. Napominjemo da se za sutrašnji dan propisuje post i nemrs.


U četvrtak nastavljamo s klanjanjem u našoj kapelici nakon mise, a završava s molitvom i blagoslovom u 11 sati.


Svakog korizmenog petka ćemo imati križni put u 12 sati u našoj kapelici!


Korizmena duhovna obnova u župi Bl. Alojzija Stepinca Bestovje-Novaki-Rakitje za profesore i djelatnike bit će 11. ožujka s početkom u 9 sati, a za studente 18. ožujka također s početkom u 9 sati.

Prijave za profesore traju do 9. ožujka, a za studente do 16. ožujka na e-mail našeg sveučilišnog kapelana vlč. Odilona: sveucilisni.kapelan@unicath.hr ili na broj mobitela: 099 624 3906


Podsjećamo također i na dvije korizmene akcije:

u korizmi bez cigarete-02-02-02

Hrvatski Dan bez dima obilježava se na prvi dan korizme u nadi da će se veliki broj pušača uz pravi poticaj u korizmi odreći upravo cigarete. Ideja je da se pušačima pokaže da mogu izdržati 24 sata bez cigarete s nadom da će taj dan pretvoriti u mjesece i godine i tako trajno prestati pušiti.

Hrvatsko katoličko sveučilište se ove godine pridružuje obilježavanju Hrvatskog dana bez dima. Potičemo sve članove naše akademske zajednice da se odreknu cigarete tijekom cijele korizme, a osobito na čistu srijedu 1. ožujka 2017. i tom gestom pokažu da su jači od svih otrova.


akcija volonteri

Naša Volonterska skupina HKS-a poziva sve članove naše akademske zajednice da se odazovu akciji „Na 50 adresa osmijeh donose studenti HKS-a“. Akcija traje tijekom cijele korizme. Prikupljaju se prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu u Zagrebu (Siget 18 a), a Volonterska skupina poziva studente i zainteresirane da se priključe podjele prikupljenih stvari potrebitima. Snagom zajedništva želimo pomoći pedeset obitelji koje su svakodnevni korisnici Socijalnog dućana te izmamiti osmjehe na njihovim licima.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište