Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest, scenaristice i redateljice Višnje Starešina, bit će prikazan u sklopu Pula film festivala u pulskoj Areni u utorak 1. rujna 2020. s početkom u 22:15 sati. Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači ove godine bit će to prvo premijerno prikazivanje za širu publiku. Film je nastao u produkciji Interfilma u suradnji s Hrvatskim katoličkim  sveučilištem.

Film  priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih  autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto  je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima? 

Sve informacije u vezi prodaje ulaznica možete dobiti putem elektroničke pošte
ulaznice@pulafilmfestival.hr ili na broj telefona 099 534 7521. Informacije o prodajnim mjestima i popustima nalaze se na poveznici: https://www.pulafilmfestival.hr/hr/info/ulaznice2

Hrvatsko katoličko sveučilište