Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) je s glavnim projektom Djeca medija osvojilo posebnu nagradu međunarodnog žirija za vrednovanje rada europskih projekata medijskog obrazovanja čiji je glavni organizator Evens Foundation. U odluci žirija navedeno je da se nagrada dodijelila upravo projektu Djeca medija zbog „pristupa koji povezuje rad sveučilišnih nastavnika i volontera, načina kako pristupa medijima, važnosti projekta u kontekstu Hrvatske, utjecaja koji ima na polaznike i volontere te posvećenog volonterskog pristupa kao pozadine rada organizacije.“ Nagrada je dodijeljena u Sarajevu na međunarodnoj konferenciji Media Meets Literacy koja se održavala od 18. do 22. rujna 2017.

Projekt Djeca medija jedinstveni je projekt medijske pismenosti u ovom dijelu Europe koji je prepoznat na međunarodnoj razini zbog volonterskoga karaktera i jedinstvenog pristupa medijskog opismenjavanja na svim društvenim razinama – počevši od djece,  a zatim i njihovih roditelja i nastavnika te školskih djelatnika.

 

Članica Upravnog odbora Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu naša je asistentica Leali Osmančević s Odjela za komunikologiju, a aktivni članovi projekta su i doc. dr. sc. Irena Sever Globan te Ivan Uldrijan, mag. comm. 

 

Više o udruzi i projektu: www.dkmk.hr

 

Foto: Djeca medija

 

Hrvatsko katoličko sveučilište