Javni poziv za studente HKS-a

Student si koji želi više od svakodnevne studentske rutine? Voliš izazove i želiš doprinijeti napretku društvene zajednice?

Na pravom si mjestu!

Hrvatsko katoličko sveučilište poziva te da se prijaviš na program studentskog poduzetničkog inkubatora – UniFour.

Surađujući sa studentima s različitih studijskih smjerova, pomoći ćeš osobama starije životne dobi, kreirati nešto novo i uz to se zabaviti. Zvuči odlično, zar ne? Čitaj dalje!

Program je namijenjen studentima sa studijskih programa sestrinstva, psihologije, komunikologije i sociologije, a svi studenti prijavljeni na studentski poduzetnički inkubator bit će podijeljeni u interdisciplinarne timove. Timovima će se predstaviti izazov koji će biti društveno relevantan i u skladu s navedenim studijskim programima, a studenti će do rješenja doći inovativnom metodologijom design thinkinga.

Kako ćemo doći do rješenja?

Program je podijeljen na radionice, edukacije i individualne sastanke sa sektorskim stručnjacima i mentorima:

  1. Imerzija – jednodnevna panel rasprava u kojoj će studenti imati priliku čuti iskustva stručnjaka te aktivno sudjelovati i postavljati pitanja vezana za društveno relevantni izazov.
  2. Ideacija – jednodnevna radionica u kojoj će studenti raditi u timovima, a kroz cijeli proces će ih voditi dodijeljeni mentori, kako bi došli do inovativnog rješenja za postavljeni izazov.
  3. Edukacije – u razdoblju od četiri tjedna, studenti će imati priliku poslušati edukacije o osnovama poduzetništva, kako bi stekli osnovna znanja i pronašli način za razvoj vlastitih ideja. Edukacije će se održavati jednom tjedno.
  4. Sastanci sa sektorskim stručnjacima i mentorima – u razdoblju od pet tjedana, timovi će jednom tjedno imati sastanak sa stručnjakom iz sektora relevantnog za njihovu ideju te akademskim mentorom, kako bi dobili mentorsku podršku za daljnji razvoj ideje/poduzetničkog pothvata.

Gdje i kada će se održati program studentskog poduzetničkog inkubatora?

Radionice Imerzija i Ideacija, kao i edukacije održat će se u prostorijama Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dok će se sastanci sa stručnjacima organizirati prema dogovoru između timova i stručnjaka – uživo ili putem online platforme. Program će započeti već početkom studenog 2022. godine, a završit će sredinom veljače 2023. godine.

Točni datumi svih planiranih aktivnosti studentskog inkubatora bit će u skladu s obvezama i preferencijama studenata, a za više informacija redovno prati stranice Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ne propusti priliku za nove izazove! Prijavi se i postani pokretač promjena!

Prijaviti se možeš najkasnije do 20. listopada 2022. godine, klikom na link: https://docs.google.com/forms/d/1T54uGAlM79euCHtjVdmarF7fJ3lJP0LOiiXED3NU3v4/edit?edit_requested=true

Požuri, zainteresiranih je mnogo, a mjesta malo!

P.S. Na Demo danu, koji ujedno predstavlja završni dan studentskog poduzetničkog inkubatora, svaki tim predstavit će svoje vrhunske ideje stručnom žiriju koji će dodijeliti vrijedne nagrade najboljem timu.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište