Pred nama su izbori za Studentski zbor koji će se održati 10. lipnja 2024. godine. Kao predstavničko tijelo studenata Studentski zbor štiti interese studenata, predstavlja ih i sudjeluje u odlukama u tijelima Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Kandidature za izbore primat će se do 29. svibnja 2024., a mogu se kandidirati:

• svi studenti Sveučilišta
• kandidat se prijavljuje popunjavajući obrazac koji sastavlja Izborno povjerenstvo, a koji je dostupan u elektronskom obliku na web stranici Sveučilišta (www.unicath.hr)
• svaki kandidat mora imati i zamjenika kojeg također prijavljuje putem obrasca
• za studentskog predstavnika (i zamjenika) ne može se kandidirati student koji u posljednje dvije godine studija nije prikupio minimalno 60 ECTS-a ili koji ponavlja godinu. Stoga je uz popunjeni obrazac potrebno dostaviti i presliku studentske isprave kojom se dokazuje da za kandidaturu ne postoje zapreke (prijepis položenih ispita).

Studentski zbor sastoji se od 11 predstavnika studenata koji predstavljaju sve Sveučilišne odjele i Sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij Medicina Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a mandat traje dvije godine. Lista kandidata bit će objavljena 31. svibnja 2024. na oglasnoj ploči i web stranici Sveučilišta.

Prijave se podnose na mail Izbornog povjerenstva: studentski.izbori@unicath.hr

 

Hrvatsko katoličko sveučilište