U utorak, 29. listopada 2019. godine u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” održana je interdiciplinarna konferencija “Izazovi posttranzicije tri desetljeća kasnije: Quo vadis, Hrvatska?” u organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Zaklade Hanns-Seidel i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Konferencija je okupila predstavnike znanosti i društva koji su se u svojim izlaganjima osvrnuli na postignuća u posljednja tri desetljeća i koji su iznijeli svoja promišljanja o vizijama daljnjeg razvoja društva. 

Sve prisutne pozdravili su regionalni direktor za jugoistočnu Europu Zaklade Hanns-Seidel dr. sc. Klaus Fiesinger i ravnatelj Zakladne uprave Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina.

Uvodno obraćanje održao je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je obrazložio značenje i ulogu Katoličke Crkve u Hrvatskoj.  Izvršni direktor Njemačke nacionalne zaklade iz Hamburga prof. dr. sc. Eckart D. Stratenschulte održao je predavanje “Europske revolucije 1989/90, transformacija Europe i prioriteti za naredno razdoblje” koje je bilo uvod u temu interdisciplinarne Konferencije.

U drugom djelu kojeg je moderirao prorektor za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Gordan Črpić uslijedila su izlaganja doc. dr. sc. Maria Bare, Željka Trkanjeca, Bariše Čolaka, prof. dr. sc. Eckarta D. Stratenchultea, prof. dr. sc. Bože Skoke,  doc. dr. sc. Ivana Balabanića i izv. prof. dr. sc. Ivice Miškulina.