Najnoviji i jedinstveni projekt studentske udruge eSTUDENT posvećen mentalnom zdravlju, znakovitog naziva „It starts with you“, predstavljen je studentima i studenticama u utorak, 17. siječnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Riječ je o projektu koji će se u pet mjeseci trajanja pozabaviti temama s područja mentalnog zdravlja kroz predavanja i radionice namijenjene studentima i studenticama.  

Projekt je otvoren edukativnim predavanjem  “Anksioznost – kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?” koje je održala klinička psihologinja dr. sc. Anamarija Bogović, izvanredna profesorica na Odjelu za psihologiju i voditeljica Centra za psihološko savjetovanje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Predavanje se sastojalo od nekoliko dijelova u kojima je predavačica predstavila anksioznost kao takvu, neke njene podvrste, zašto i kako dolazi do tog stanja i kako se nositi s njim. Na vrlo zanimljiv način predavačica je uspostavila interaktivnost sa studentima i studenticama u publici te je tako fokus predavanja bio usmjeren na njihova iskustva, razmišljanja, a naposljetku i nejasnoće i pitanja vezana uz tu, nažalost svima poznatu temu. 

“Ova tema je meni posebno zanimljiva zato što se u zadnje vrijeme mladi najčešće i javljaju i traže pomoć upravo zbog anksioznih smetnji te sam ju zato i izabrala ”, rekla je nakon predavanja profesorica Bogović te dodala kako joj je bilo izrazito drago što je mogla govoriti o toj temi studentima i studenticama koji ne studiraju psihologiju. 

Tekst dijelom preuzet s poveznice

Hrvatsko katoličko sveučilište