Nastavnici Sveučilišnih odjela za psihologiju i komunikologiju doc. dr. sc. Josip Bošnjaković i dr. sc. Leali Osmančević, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba dr. sc. Anita Dučkić Sertić i programska menadžerica Centra Jelena Zadro, mag. psych., sudjeluju u provedbi projekta o aktivnom roditeljstvu Udruge Bračnih i obiteljskih savjetovatelja (HRD Bios) kojega financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Cilj projekta „Aktivno roditeljstvo: podrška i savjetovanje“ je jačanje roditeljskih kompetencija, poticanje i osnaživanje roditeljskih uloga u obitelji i društvu, osobitu u svjetlu društveno aktualnih tema i praktične primjene preveniranja i rješavanja obiteljskih izazova. Također, kroz projekt se jačaju roditeljske sposobnosti za pružanje optimalnih uvjeta za razvoj djetetovih potencijala i odgovaranja na djetetove razvojne potrebe.

U sklopu projekta održava se i niz tematskih emisija S druge strane ogledala na Hrvatskom katoličkom radiju koje vodi i uređuje Tanja Maleš, a u kojima se obrađuju brojne aktualne teme vezane za djecu, mlade i obitelj, komunikacijske vještine, psihološka savjetovanja i podrška te sveopća dobrobit djece i obitelji u svakodnevici.

U projekt su uključeni djelatnici i suradnici Bračnih i obiteljskih savjetovališta iz brojnih hrvatskih gradova (Slavonskog Broda, Đakova, Osijeka, Zagreba, Varaždina, Rijeke, Pule, Zadra, Splita i Dubrovnika), a on obuhvaća raznovrsne aktivnosti poput Obiteljske škole, savjetovanja, psihoterapije, webinara, Roditeljske škole te gostovanja u emisijama Hrvatskog katoličkog radija. Navedenim se aktivnostima žele uključiti svi članovi društva koje zanimaju aktualne društvene teme o djeci, mladima, obiteljima te svima koji traže savjet, podršku ili pomoć u teškoćama i izazovima koje roditeljstvo neizbježno donosi.

Hrvatsko katoličko sveučilište