U četvrtak 26. i petak 27. listopada 2023. Hrvatsko katoličko sveučilište sudjelovalo je na EXPO Dubrovniku 2023, događaju koji je okupio više od 60 srednjih škola, 22 viskoobrazovne insitucije, 20 regionalnih centara kompetentnosti, više od 30 privatnih i javnih poduzeća iz Republike Hrvatske te predstavništvo Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Agenciju za mobilnost i programe EU te brojne druge urede i udruge iz cijele Hrvatske.

Događaju su prisustvovali državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Iva Ivanković, voditeljica komunikacija u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Carmen Gruber, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te zamjenik župana Joško Cebalo.

Tijekom dvodnevnog programa sadržaje EXPO-a, gdje se smjestio i štand Hrvatskog katoličkog sveučilišta s našim predstavnicima, posjetilo je više od 3500 maturanata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Uz interkaciju s učenicima i predstavljanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta, naš prorektor za nastavu prof. dr. sc. Roko Mišetić sudjelovao je u panel raspravi “Starenje stanovništva i potreba za medicinskim osobljem”.

Prorektor za  nastavu prof. dr. sc. Roko Mišetić i voditeljica Ureda za odnose s javnošću dr. sc. Suzana Obrovac Lipar tijekom boravka u Dubrovniku održali su više predstavljanja programa Hrvatskog katoličkog sveučilišta dubrovačkim gimnazijalcima i srednjoškolcima. 

Hrvatsko katoličko sveučilište