Rektorski zbor Republike Hrvatske održao je 21. listopada 2015. u Zagrebu svoju prvu sjednicu u ak. god. 2015./2016. pod predsjedanjem prof. dr. sc. Damira Borasa, rektora Sveučilišta u Zagrebu, koji je preuzeo predsjedanje Rektorskoga zbora u ovoj akademskoj godini.

Na sjednici su, uz članove Rektorskoga zbora, prorektore sveučilišta i ostale goste, sudjelovali zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević, pomoćnica ministra za visoko obrazovanje prof. dr. sc. Ružica Beljo-Lučić i predsjednik Nacionalnoga vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj prof. dr. sc. Ivo Družić.

Rektorski zbor u Zagrebu 2015

Rektorski zbor Republike Hrvatske u Zagrebu 2015., Foto: Luka Mjeda

 

 

Iz priopćenja sa sjednice Rektorskog zbora izdvajamo:

Na sjednici Rektorskoga zbora raspravljalo se, između ostaloga, o zamolbi Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta da se uključi u rad Rektorskoga zbora. Tijekom rasprave istaknuto je da je osnovna misija Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta očitovanje u radu na razvitku znanstvenoga istraživanja te u kontinuiranom usavršavanju sveučilišne nastave i sveučilišne zajednice radi dobrobiti hrvatskoga društva i ljudske zajednice u cjelini. Stoga je Rektorski zbor podržao zamolbu da rektor Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta sudjeluje kao promatrač u radu na sjednicama Rektorskoga zbora, bez prava glasa. 

 

Fotografija: Luka Mjeda

 

Hrvatsko katoličko sveučilište