Od petka 12. do nedjelje 14. travnja  2024. u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (SEECEL, adresa: Radoslava Cimermana 88) održao se treći MUZZA tjedan znanosti, na kojem je po treći puta sudjelovalo i Hrvatsko katoličko sveučilište! Na službenom otvorenju u petak 12. travnja 2024. su sudjelovali naši studenti te rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnik Sveučilišnog odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Danijel Labaš koji su ih došli podržati.

Naši vrijedni izlagači i studenti na štandu HKS-a sva tri dana od 10 do 19 sati posjetiteljima su kroz razne sadržaje moći otkrili više o ljudskom tijelu i psihi. Studenti Medicinskog fakulteta otkrivali su im tajne ljudskog tijela kroz igru, studenti Sveučilišnog odjela za sestrinstvo uz pomoć moderne opreme (odijela za ograničavanje kretanja i voda) pokazali su kako je biti starija osoba, pomoću “pijanih naočala” koje su opasnosti alkohola te uz demonstracije reanimacije na modelima/lutkama kako spasiti život u hitnim situacijama.

Sveučilišni odjel za psihologiju posjetiteljima je pokazao fascinantni svijet uma kroz radionice perceptivnih i optičkih varki, mogu li vjerovati svojim osjetilima, donose li racionalne odluke te što se događa kada se mozak pregrije i kako vidimo boje, a Sveučilišni odjel za komunikologiju komunikacije je kroz radionice o retorici pokazao kako pobijediti strah od javnog nastupa i samopuzdano razgovarati te male trikove velikih majstora u komunikaciji putem grafičkog dizajna.

Uz to, naši nastavnici održali su radionice “Kardiopulmonalna reanimacija”, “Digitalna kreativnost – Canva”, “Mala škola retorike” i “Artikuliraj”. Veliko hvala našim nastavnicima – asistentici Matei Vidulić, višoj predavačici Vesni Mijoč, izv. prof. dr. sc. Mariji Ćurlin i dr. rer. nat. Dominiku-Borni Ćepuliću na organizaciji sadržaja za Tjedan znanosti, a doc. dr. sc. Ivanu Uldrijanu sa Sveučilišnog odjela za komunikologiju i Voditeljici Ureda za odnose s javnošću dr. sc. Suzani Obrovac Lipar, na koordinaciji i preuzimanju inicijative treću godinu zaredom. Te naravno, našim studenticama i studentima bez kojih ovo sudjelovanje ne bi bilo moguće.

Hrvatsko katoličko sveučilište