Hrvatsko katoličko sveučilište i u akademskoj godini 2020./2021. dodjeljuje šesnaest stipendija za redovite studente Sveučilišta upisane na preddiplomske sveučilišne studije i diplomske sveučilišne studije.

Stipendije u iznosu od 1000 kuna dodjeljuju se u sljedećim kategorijama: deset stipendija za studentsku izvrsnost, jedna stipendija za studente vrhunske sportaše, dvije stipendije za studente slabijeg
socio-ekonomskoga statusa, jedna stipendija za studente s invaliditetom, jedna stipendija za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi i jedna stipendija za studente djecu hrvatskih branitelja. Od 16 stipendija deset stipendija se isplaćuju iz novčanih sredstava osiguranih iz donacije Marka Franovića, jedna stipendija iz novčanih sredstava drugih donatora i pet stipendija iz osiguranih novčanih sredstava Sveučilišta.

Prijave na Natječaj podnose se u roku od petnaest dana od dana objave Natječaja 8. listopada 2020.

Nikada nije bilo lako biti student, a osobito danas u ovim kriznim vremenima. Nalazimo se u situaciji kada financiranje studenta ovisi o mnogo različitih čimbenika i obitelji moraju žrtvovati mnogo da bi poslali svoje dijete na studij. Iako se Hrvatsko katoličko sveučilište smatra privatnim sveučilištem, zahvaljujući osnivaču Zagrebačkoj nadbiskupiji i našem Velikom kancelaru kardinalu Josipu Bozaniću te Ministarstvu znanosti i obrazovanja,  nastojimo studente ne opteretiti financijski više od studenata javnih sveučilišta. Zahvaljujući dobroti našeg donatora Marka Franovića, hrvatskog iseljenika iz Australije, i našim vlastitim sredstvima raspolažemo financijskim sredstvima koja već treću godinu zaredom namjenjujemo za podizanje studentskog standarda.  Studenti se mogu natjecati u šest skupina za koje je raspisan ovogodišnji Natječaj: nagrađujemo nabolje studente na našem Sveučilištu po njihovom uspjehu, financijski potpomažemo studente slabijeg socioekonomskog statusa te za daljnje studiranje želimo ohrabriti i studente s invaliditetom. Potičem sve redovite studente koji ispunjavaju uvjete navedene u Natječaju da se prijave jer je Hrvatsko katoličko sveučilište oduvijek bilo socijalno osjetljivo,  poticalo svoje studente na izvrsnost te cijenilo njihove vrhunske sportske rezultate. Želio bih također istaknuti da je unutar našeg modela participiranja u troškovima studiranja 10% najuspješnijih redovitih studenata na svakoj godini studija oslobođeno plaćanja participacije, a posebnu brigu vodimo i o  socijalno osjetljivim skupinama studenata koji mogu djelomično ili u cijelosti biti oslobođeni plaćanja participacije u troškovima studiranja po godini studija- poručio je studentima prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Tekst natječaja nalazi se na poveznici.

Prijavnicu preuzmite na poveznici