Održano je obilježavanje 12. tjedna psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Program je ove godine održan u dva dana. U ponedjeljak 18. 2. 2019. održana je radionica o komunikaciji na porođaju za primalje u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice koju je održala studentica Laura Kuhar pod mentorstvom doc. dr. sc. Sandre Nakić Radoš.
U srijedu 20. 2. 2019. održan je drugi dio programa u kojem su studenti i nastavnici pripremili velik broj radionica i predavanja s raznovrsnim temama, a na samom početku programa održano je predstavljanje zbornika radova proizašlo s 1. međunarodno znanstveno-stručnog skupa Odjela za psihologiju pod nazivom Protection and promotion of the well-being of children, youth, and families: Selected Proceedings of the 1st International Scientific Conference of the Department of Psychology at the Catholic University of Croatia. Potom je uslijedilo nekoliko izlaganja na temu ljubavi, pri čemu se prva radionica bavila očekivanjima u romantičnim vezama, a vodile su je asistentica Lana Batinić i studentica Filipa Ćavar. Drugo predavanje bavilo se temom razigranosti kao poželjne osobine kod romantičnog partnera, a održale su ga studentice Amalija Hršak, Helena Ljevaković i Antonija Zorić, zajedno s mentoricom docenticom Tihanom Brkljačić. Treća radionica iz ovog tematskog područja bavila se ljubavi prema sebi, a održale su je studentice Magdalena Brnada i Vesna Bošković također pod mentorstvom docentice Brkljačić.

U drugom dijelu programa studenti Klara Matić i Kristijan Žibrat upoznali su nas sa strategijama nošenja sa stresom pod mentorstvom asistentice Maje Anđelinović, a studenti Mihaela Berišić, Robert Čolan i Ljiljana-Marija Šumić proveli su radionicu na temu toga što nas čini ili ne čini sretnima pod mentorstvom asistentice Barbare Brdovčak. U zadnjem dijelu programa studentica Sara Jelovčić održala je radionicu o zahvalnosti također pod mentorstvom asistentice Brdovčak, dok su studentice Maria Paluh, Zrinka Štetić i Ana Žulec održale radionicu o samopoštovanju pod mentorstvom asistentica Anđelinović i Brdovčak.
Na samom kraju programa održano je predstavljanje Kluba studenata psihologije na kojem su sudjelovali studenti Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a Klub su predstavile studentice Vanja Cvijetinović, Mihaela Ovčar i Ana Pandžić.
Zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku te se nadamo da se vidimo i sljedeće godine!

 

Hrvatsko katoličko sveučilište