Nakon dvije godine online druženja, obilježavanje Tjedna psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započelo je u utorak 21. 2. 2023. Središnje događanje otvorili su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnica Odjela za psihologiju izv. prof. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk, dok je program predstavila viša asistentica na Odjelu za psihologiju dr. sc. Barbara Balaž.

Događanje pod nazivom HKS u 16. Tjednu psihologije: studenti i nastavnici zajedno, u organizaciji našeg Odjela za psihologiju, održava se u nekoliko dijelova.

Tijekom središnjeg obilježavanja, zainteresirana publika mogla je čuti predavanje na temu Peripartalna depresija: nove spoznaje i preporuke koje je održala izv. prof. dr. sc. Sandra Nakić Radoš. Dr. sc. Maja Brekalo, Maja Žutić, mag. psych. i student Vicko Ćudina pričali su o temi Osjetljivost na odbijanje – što je to i zašto je važno. Uslijedilo je izlaganje o razmišljanjima zagrebačkih studenata o temi Je li život igra? koje su pripremile izv. prof. dr. sc. Tihana Brkljačić, Ana Žulec, mag. psych. te studentice Sara Fabijanić, Lara Fiolić, Dora Lončarić i Dora Michelle Mamić. Program je završio temom Psihosocijalni benefiti bavljenja sveučilišnim sportom o kojem su nam govorili doc. dr. sc. Dragan Glavaš, dr. sc. Lana Batinić i Patrik Grubor.

U srijedu 22. 2. 2023. je održana radionica za studente HKS-a pod nazivom Kako planirati karijeru pod vodstvom dr. sc. Marijane Matijaš.

Od preostalog programa, tijekom četvrtka 23. i petka 24. 2. 2023. održava se Noć psihologije u organizaciji Kluba studenata psihologije Hexis s bogatim programom koji je otvoren za sve zainteresirane.

Obilježavanje tjedna psihologije u organizaciji Odjela za psihologiju HKS-a zaokružit ćemo radionicom Zauzmi se za sebe – kako biti s emocijama na “ti”?, koju će Ana Šeremet, mag. psych. održati za učenike Salezijanske osnovne škole u petak 3. 3. 2023.

Nadamo se da će zainteresirani posjetitelji čuti nove i korisne spoznaje koje im mogu poslužiti za poboljšanje njihove dobrobiti.