U petak 28. rujna 2018. na Europskom trgu u Zagrebu u sklopu projekta „Europska noć istraživača“ Hrvatsko katoličko sveučilište predstavilo je svoje studijske programe.

Europska noć istraživača predstavlja dugogodišnju inicijativu Europske komisije u području znanosti i svoj osnovni naglasak stavlja na popularizaciji znanosti, osvještavanje javnosti o važnosti znanosti kao i važnosti rada znanstvenika i istraživača. U Hrvatskoj se obilježava dugi niz godina posljednjega petka u mjesecu rujnu.

Ovo je prvi put da je Republika Hrvatska provoditelj Europske noći istraživača u ovoj projektnoj formi: 18 partnera, Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao koordinator i organizacija glavnog događaja u pet gradova. Nadalje, u projektni konzorcij su uključena sva hrvatska sveučilišta, najveći hrvatski znanstveni institut i hrvatski znanstveni instituti koji su jedinstveni u svijetu po svojem području istraživanja.

Hrvatsko katoličko sveučilište predstavilo je svoje studijske odjele i njihove programe u kontinuiranom programu kroz raznoliki tip interaktivnih radionica i prezentacija iz područja povijesti, psihologije, komunikologije i sociologije koje su namijenjene većinom mlađoj populaciji, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola te široj javnosti. Svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije te osvještavanje šire javnosti o glavnim porukama projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište