U četvrtak 9. rujna 2023. Hrvatsko katoličko sveučilište posjetili su Jennifer Healy, direktorica odbora Američke biskupske konferencije za pomoć Crkvama u srednjoj  i istočnoj Europi i Andrew Kirkpatrick, stručnjak za nepovratna sredstva i stipendije.

Goste iz Amerike primili su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić s prorektorima. Rektor Tanjić je goste upoznao s razvojem i planovima Hrvatskog katoličkog sveučilišta i zahvalio im na podršci koju Američka biskupska konferencija pruža već niz godina našem Sveučilištu.
Uslijedili su susreti sa stipendistima Američke biskupske konferencije, s Uredom za projekte i prijaviteljima projekata. Nakon sastanaka gosti su razgledali Kampus Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Rektor Tanjić je istaknuo kako je briga Američke biskupske konferencije značajna za razvoj sveučilišta, osobito kada su u pitanju stipendije za doktorate naših asistenata. Dosada je Američka konferencija za stipendije i projekte Hrvatskom katoličkom sveučilištu donirala oko 194.000 američkih dolara.