Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i prof. dr. sc. Ante Crnčević sudjelovali su na Međunarodnom teološki kongres „Zbližavanje vjere i teologije“ koji se održao od 23. – 27. listopada 2023. na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u Lublinu u Poljskoj.

Međunarodni teološki kongres „Zbližavanje vjere i teologije“ problematizirao je odnose Crkve i totalitarizma, odnos Crkve, politike i rata, pitanje antropologije te druge suvremene teološke teme. Rektor Tanjić sudjelovao je u sesiji koja se bavila redifiniranjem obitelji, održavši predavanja „Obitelj u vremenima promjena epoha“.

Tijekom boravka u Lublinu rektor Tanjić susreo se s rektorom Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu prof. dr. sc. Mirosławom Kalinowskim i tom su prigodom obnovili Sporazum o suradnji između naših sveučilišta. Ovim sporazumom potvrđena je izvrsna suradnja između Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta u Lublinu jer mnogi studenti i sveučilišni nastavnici borave na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u sklopu Erasmus+ programa.

Rektor Tanjić i profesor Crnčević obišli su biomedinski kampus na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u Lublinu gdje je ove godine započelo izvođenje nastave na Medicinskom fakultetu. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište