Prošloga tjedna, od 15. do 17. studenog 2023., nastavnice i studentice Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovale su na Sajmu karijera u Poreču i Pazinu gdje su predstavile Hrvatsko katoličko sveučilište učenicama i učenicima s područja Istre. U srijedu 15. studenog 2023. naše Sveučilište predstavljali su na Sajmu karijera u Poreču na kojem je sudjelovalo 30 visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Učenici su imali priliku informirati se o svim studijskim programima i uvjetima upisa na sveučilišne prijediplomske studije, a od studentice prve godine sveučilišnog diplomskog studija komunikologije Ariele Matić i bivše studentice studija povijesti, Marije Stanešić, univ. mag. hist. iz prve ruke mogli su se informirati o iskustvu studiranja na HKS-u.

U četvrtak, 16. studenog 2023. viša predavačica Vesna Mijoč, mag. med. techn. sa Sveučilišnog odjela za sestrinstvo održala je predavanje u Medicinskoj školi Pula. Predavanjem Intervencija za uvođenje zdravije prehrane i osmišljene tjelesne aktivnosti u školi, na smanjenje pretilosti i rizika nastanka kroničnih bolesti predavačica Mijoč mladim kolegama iz struke željela je pokazati širok spektar poslova, zadataka i vještina koje kao budući sveučilišni magistri i magistre sestrinstva mogu obavljati i u kojima mogu sudjelovati kako bi se poboljšala kvaliteta života od vrtićke do najstarije životne dobi. Uz predstavljanje programa sveučilišnog studija Sestrinstvo predstavila je i posebnosti Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta s naglaskom na suvremeni program izvođenja studija po uzoru na poznata svjetska sveučilišta.

Istoga dana u Pazinskom kolegiju, za učenike trećih i četvrtih razreda dr. sc. Marijana Matijaš, viša asistentica sa Sveučilišnog odjela za psihologiju održala je predavanje Odabir karijere: izazovi i teškoće pri donošenju odluke. U interaktivnom predavanju viša asistentica Matijaš učenicima je pokazala koliko je odabir njihova budućeg poziva važan budući da će se odabranim zanimanjem baviti i raditi najveći dio svog života. Također, naglasila je koje su poteškoće onih učenika koji se „pronalaze u svemu“ i koji ne znaju u kojem smjeru prilikom odabira zanimanja krenuti.

U petak, 17. studenog 2023. predstavnici našeg Sveučilišta su u Pazinskom kolegiju sudjelovali na Sajmu karijera za učenike i učenice učeničkog doma, srednje strukovne škole i gimnazije u Pazinu. Uz 15 predstavljača visokoobrazovnih institucija sa Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, učenici su, kao i u Poreču, imali priliku informirati se o svim studijskim programima i uvjetima upisa te iz prve ruke naših studentica i nastavnica čuti iskustva studija, rada i unicathnosti Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište