U petak 25. rujna 2019. godine na Europskom Trgu od 17 sati do 22 sat održana je Europska noć istraživača. Organizacija Europske noći istraživača je glavna aktivnost projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020. – Obzor 2020., broj ugovora 818748. Program Europske noći istraživača namijenjen je  većinom mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti, a svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije te osvještavanje šire javnosti o glavnim porukama projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night.

Pet Odjela Hrvatskog katoličkog sveučilišta predstavilo se na jedinstvene načine –  Odjel za komunikologiju simulirao je snimanje intervjua čija se slika projicirala s kamere na TV pa je prolaznicima bilo zanimljivo biti na jedan dan novinarka/novinar, Odjel za povijest izrađivao je lepeze, slagali su puzzle s Austro – Ugarskim motivom, a posjetitelji su mogli zaigrati popularni “Rizik”, Odjel za soci0logiju radionicom “Društvo za okoliš – jučer, danas sutra?” –  ekološki je osvještavao posjetitelje s različitim proizvodima, Odjel za psihologiju  imao je svoj kutak s (Ne) poznatim psiholozima i mnoštvo drugih zanimljivih radionica,  Odjel za sestrinstvo uz pomoć  3D  naočala simulirao je akutno opito stanje, Kardiopulminalnu reanimaciju pomoću 3D naočala, ali i poticao na važnost higijene ruku naročito kod djece pod nazivom Nečiste ruke – infekcija na vidiku

Promotivni štand Hrvatskog katoličkog sveučilišta okupio je veliki broj interesanata i budući studenata na čija su pitanja strpljivo odgovorili naši profesori, asistenti i djelatnici.