adris

Foto: Zaklada Adris www.adris.hr

 

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, objavila je rezultate natječaja za dodjelu sredstava Zaklade Adris 2016. godine koji je raspisala 28. travnja 2016. godine, a na koji je pristiglo ukupno 779 prijava.

Slijedeći vrijednosti na kojima počiva – izvrsnost, inovativnost, znanje, dobrotu, pomaganje, odgovornost, toleranciju i otvorenost, na temelju Zakona o zakladama i fundacijama (Narodne novine br. 36/96 i 64/01), Statuta Zaklade Adris te Pravilnika o uvjetima, načinu i postupku dodjele sredstava za ostvarenje svrhe Zaklade Adris, Zakladna je uprava na sjednici održanoj 17. rujna 2016. godine, prema prijedlozima zakladnih vijeća, izabrala projekte koje će (su)financirati te učenike i studente koje će stipendirati.

Među projektima koji su dobili sredstva, a svrstani su u program Znanje i otkrića, nalazi se projekt Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Računalni model demografske dinamike u Republici Hrvatskoj – kvantitativna osnova za buduće demografske politike“ čiji je voditelj prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, a suradnici na projektu su izv. prof. dr. sc. Roko Mišetić i Toni Ćosić, mag. soc.

Čestitamo znanstvenicima s Hrvatskog katoličkog sveučilišta na vrijednom postignuću i želimo im puno Božjeg blagoslova i uspjeha u realizaciji projekta.

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, svojim djelovanjem promiče i potiče inovativnost i kvalitetu u znanstvenom i umjetničkom radu, podupire darovite učenike, studente i znanstvenike, štiti i promiče hrvatsku izvornost i jača ekološku svijest te pomaže najpotrebitijima u hrvatskom društvu. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište