Na akademskom činu povodom Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta govor je u ime naše sveučilišne zajednice održao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Rektor je pozdravio sve okupljene uzvanike i zahvalio im na njihovoj spremnosti da svojom prisutnošću uzveličaju našu proslavu.


Potom je  izvijestio o razdoblju od prošlog Dana HKS-a 2013. do sada. Tako je istaknuo kako HKS ima 310 upisanih studenata, 67 zaposlenika, od toga u suradničkom, nastavnom i znanstveno-nastavnom zvanju 45. Izdvojio je kako je u tijeku postupak za dobivanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti, pokrenut je Program za stjecanje nastavničkih kompetencija te osnovan Centar za istraživanje totalitarnih sustava, a pripremljen je i projekt za uređenje i opremanje studija za nastavu komunikologije. 

HKS je postao dio velike obitelji sveučilišta koji u Erasmus projektu razmjenjuju studente i profesore, a ustrojeno je mnoštvo tijela, ojačana sveučilišna knjižnica, osnovan Studentski zbor, te se redovito podupire rad studentskih grupa od pastorala, fotografije, karitativne i volonterske djelatnosti. Prema riječima rektora, najveću radost u ovoj akademskoj godine predstavlja prva generacija diplomiranih prvostupnika Odjela za povijest. 

Rektor Tanjić čestitao je kardinalu Bozaniću 25. obljetnicu biskupske službe.

Rektor Tanjić čestitao je kardinalu Bozaniću 25. obljetnicu biskupske službe.

Rektorov govor (cijeli tekst)

 

Hrvatsko katoličko sveučilište