Na ovogodišnjoj 30. Humanijadi po redu koja se održala od 1. do 5. svibnja 2024. u Poreču naša ženska futsal ekipa Hrvatskog katoličkog sveučilišta osvojila je 2. mjesto!

Futsalašice su do finala došle nakon osvojenog prvog mjesta u skupini i velike borbe u polufinalu gdje su nakon izvođenja sedmeraca izborile svoje mjesto u samoj završnici. U finalu su nažalost bile bolje futsalaašice FBF-a, ali vrijedi istaknuti veliko zajedništvo među studentima HKS-a koji su neprestano bodrili kolegice s tribina. S tribina su ih podržavali odbojkašice i futsalaši koji su se hrabro i sportski borili za boje Sveučilišta te naši studenti navijači koji su zajedno sa sportašima doputovali na Humanijadu.

Djevojke su pokazale nevjerojatnu predanost, strast i vještinu na terenu, a sve to je rezultiralo ovim iznimnim uspjehom. Osvojiti drugo mjesto među jakom konkurencijom na Humanijadi je ogroman uspjeh koji nas sve čini ponosnima! Ono što čini ovaj uspjeh još većim je i sama činjenica da su futsalerke po prvi puta nastupile na Humanijadi. Čestitamo našim igračicama na ovoj fantastičnoj sportskoj izvedbi! 

Hrvatsko katoličko sveučilište