Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, 27. rujna 2023. Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba održao edukaciju pod nazivom “Promicanje dobrobiti maloljetnih i ranjivih osoba u Katoličkoj Crkvi” koja počela je uvodnim dijelom tokom kojeg se govor fokusirao na predstavljanje misije i vizije Centra, te međusobno upoznavanje sudionika i predavačice, dr. sc. Anite Dučkić Sertić.

Na edukaciji je sudjelovalo 11 predstavnika inicijative “40 dana za život”. Prva tema koja je obrađena bila je “Granice u odnosima”, nakon čega je dr. sc. Anita Dučkić Sertić govorila o “Nasilju nad ranjivim osobama – različitim oblicima zlostavljanja, njihovim posljedicama te prepoznavanju rizičnih i zaštitnih čimbenika”. Ova tema je bila popraćena interaktivnom radionicom, koja je potaknula mnoga pitanja i diskusiju u grupama.

Posljednja raspravljena tema bila je “Kako dalje nakon zlostavljanja?” Nakon završetka edukacije, sudionici su pozvani da ispunjavaju evaluacijske upitnike, te su im dodijeljene potvrde za sudjelovanje. Sudionici su iznijeli svoje dojmove o ovom događaju i izrazili želju za daljnjim obrazovanjem na ovoj važnoj temi. Glavni cilj ovog događaja bio je podizanje svijesti i senzibilnosti u prepoznavanju zlostavljanja i zanemarivanja, a Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba ostaje posvećen radu na ostvarenju tog cilja.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište