Direktor ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj dr. Michael Lange u pratnji Luke Đurića, koordinatora projekata u Hrvatskoj i Sloveniji te zamjenika direktora Ureda Zaklade, posjetio je danas, 17. srpnja 2013. godine, Hrvatsko katoličko sveučilište. 

Rektor Tanjić zahvalio  je gostima na interesu za Hrvatsko katoličko sveučilište te ih upoznao s njegovim nastankom, razvojem i planovima. Dr. Lange je pozdravio nastojanja HKS-a da se razvije u važnu visokoobrazovnu ustanovu u Hrvatskoj te izrazio spremnost na zajedničku suradnju HKS-a i Zaklade. Nakon razgovora rektor Tanjić i gosti iz Zaklade razgledali su Hrvatsko katoličko sveučilište i upisali se u knjigu gostiju.

Zaklada Konrad Adenauer (KAS) je politička zaklada Savezne Republike Njemačke koja svojim programima i projektima doprinosi aktivno međunarodnoj suradnji i sporazumijevanju . Ured Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu podržava izgradnju i nadogradnju demokratskog društva i pravne države te socijalnog tržišnog gospodarstva. Konkretna težišta aktivnosti Zaklade u Hrvatskoj su dijalog s političkim strankama, mediji i demokracija, društvo i Europa – Europa u društvu, lokalna zajednica i Europa, gospodarska politika u ujedinjenoj Europi, vrijednost i gospodarstvo te politička komunikacija. www.kas.de/kroatien/hr/

 

[cycle3-ob]

 

Hrvatsko katoličko sveučilište