Asistentica u Laboratoriju za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL), Anamaria Malešević u sklopu programa za doktorande ljeto provodi na Sveučilištu u Oxfordu.

Oxford Internet Institut kroz Ljetni doktorski program okuplja izvrsne doktorande iz cijelog svijeta na vodećem svjetskom Sveučilištu Oxford. Ove godine, na ovaj prestižni program pozvano je 30 doktoranda iz Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Australije i Europe koji se u svojim disertacijama bave istraživanjima u vezi s internetom i drugim digitalnim tehnologijama. To je ujedno prilika za  prezentaciju svojih istraživanja i povezivanje sa studentima i stručnjacima iz područja. Program se sastoji od intenzivne nastave i učenja strukturiranih kroz predavanja, seminare i konzultacije s vodećim akademicima u području internetskih studija i digitalnih tehnologija. Multidisciplinarni pristup doktorskim tezama omogućava poboljšanje njihove kvalitete, razvijanje novog načina promišljanja i stavlja snažan naglasak na istraživačku metodologiju i inovativne pristupe. Doktorandi su svoje istraživačke teme prezentirali pred stručnjacima iz područja te dobili komentare i smjernice za daljnji razvoj.

Asistentica Malešević pohađa doktorski studij Sociologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a rad na temu digitalnog zdravstva u Hrvatskoj piše pod mentorstvom doc. dr. sc. Ante Čartolovnog i izv. prof. dr. sc. Ivana Balabanića.

Boravak na programu omogućen je uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost (HrZZ) u sklopu projekta (Novi) etički i društveni izazovi digitalnih tehnologija u domeni zdravstvene skrbi – Digit-HeaL. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište